Izveštaj sa akcije Cer grebenska tura 03.02.2019.

Cer, bez obzira na svoju malu visinu je magična planina koja inspiriše. Akciju u organizaciji PSD Azimut i moje malenkosti smo počeli sa kašnjenjem od pola sata, po predivnom zimskom (skoro kao letnjem danu). Organizovana je tura celom dužinom od najzapadnije strane iz sela Lešnica, prema istoku do Lipovih voda, preko usputnih vrhova (Vidin grad), šumskim putevima, sa kojih je pucao pogled sa jedne strane na pitomu ravnicu Mačve i Iverak i Lozničko polje sa Gučevom iznad sa druge strane. Na usputnoj stanici, naseobini od nekoliko koliba, posluženi smo rakijom od ljubaznih domaćina iz Jadranske Lešnice iz familija Jokčić i Lukić, koji su se tu zatekli.

Lovačka brvnara
Kolibe

Da sve ne bude idealno pobrinula se kiša koja je počela isprva stidljivo, a posle punim intezitetom da pada, trajala je taman dovoljno da nas požuri da akciju završimo ceo sat ranije pre planiranog vremena. Na stazi su nas dočekali ljubazni domaćini PSD Cer iz Šapca, (bio je tu i emotivni susret kuma, Sandre i Nataše, članica dva kluba), koji su takođe s nama dobro pokisli.

Ali na kraju, posle svake kiše sunce, a u našem slučaju i predivna duga, koja na ovakvom mestu čini se ima punije boje. Pa još kuvano vino u planinarskom domu, naložena peć, topla domaćinska atmosfera, druženje i delimično sušenje, trenuci za pamćenje. Rastali smo se sa obostranom željom da sledeće godine ponovimo druženje. Na kraju “Domovina”, kafana na putu za Beograd, topla čorba, prepričavanje događaja, uz konstataciju da ni kiša ne može da utiče na veliku pozitivnu energiju koju smo taj dan pokupili na Ceru, koja će nas nadam se držati do sledećeg odlaska na planinu.

Galeriju slika možete videti i preuzeti u originalnoj veličini na linku https://1drv.ms/f/s!AhelE_H6FVfn3yweHB6OJQK16pga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *