Kanjon Nere i Vodopadi Beušnice (Rumunija) (27.04.2019. od 06:00 do 22:00) NAJAVA ODLOŽENO ZBOG LOŠEG VREMENA, NOVI TERMIN JE 02.06.2019


Kanjon Nere i Vodopadi Beušnice , najbliža Beogradu atrakcija prirode tog tipa, koja se lako može obići u jednom danu. Početna tačka za pešačenje se nalazi na 25 km od graničnog prelaza Kaluđerovo. Od strane Rumunske države je proglašena nacionalnim parkom. U okviru njega se nalazi kanjon reke Nere, nekoliko atraktivnih vodopada reke Beušnice, kao i  ribnjak pastrimki i restoran.

Begovo oko (Ochiui Beiului), je malo jezerce čarobno plave boje, o njegovom nastanku postoji legenda, u pozadini koje je (očekivano) ljubavna priča. Više o svemu na samoj turi.

PROGRAM AKCIJE

Polazak 27.04.2019 u 06:00 iznajmljenim prevozom, sa parkinga opštine Novi Beograd.

ODLOŽENO ZBOG LOŠEG VREMENA, NOVI TERMIN JE 02.06.2019

Posle  prelaska granice, stižemo na polaznu tačku u mesto Saska Romana. Očekivano vreme polaska na turu je u 10:30. Celodnevni boravak u nacionalnom parku, sa pešačenjem uz kanjon Nere, i uz reku Beušnicu. Birajući između povratka rumunskim pašnjacima ili istom trasom, vodič se odlučio za ovo drugo, (da utvrdimo gradivo, i napravimo sve fotografije koje smo eventualno zaboravili). Očekivani završetak ture oko 18:00. Povratak preko istog graničnog prelaza, i svraćanje u neki od restorana u Beloj Crkvi. Očekivano vreme stizanja u Beograd je oko 22:00.

Vodeći se onom narodnom “Jedna slika vredi više od hiljadu reči”, u sledećem vam dajem neke:

https://1drv.ms/f/s!AhelE_H6FVfn5CpqYtsqYVV0mnor

A snimak virtuelnog obilaska i nekih vodopada na:

Statistika dana: Uspon cca 200 m. Silazak cca -200- m. Dužina cca 22 km. Težina na skali od 1-5    1,5

Cena prevoza 1.500 din za grupu do 20 planinara. U slučaju prijave većeg broja planinara i angažovanja velikog BUS-a, cena će biti korigovana na 1.300 din. U cenu nije uračunata taksa za ulazak u nacionalni park. (oko 1€)

Oprema uobičajena za ovo doba godine, cipele, čeona lampa, štapovi, slojevita odeća.

Dokumenta: Planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za tekuću godinu, PASOŠ, zdravstvena knjižica.

Hrana iz ranca i u povratku u nekom od restorana.

VODIČ: Milojko Arnautović, Licenca PSS MB 680, tel 063 20 43 34, e-mail: milojko.adventure@gmail.com

Prijave putem SMS-a, viber-a ili maila (ili na sastancima kluba Azimut sredom od 20:00 u ul. Narodnih Heroja 11, kafe Soliter) uz akontaciju od 50% (može biti izvršena i elektronski na tekući račun). U slučaju odustajanja naći zamenu.

NAPOMENA: Program putovanja i uspona je orijentacioni; оrganizator zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Učesnici idu na sopstevenu odgovornost uz strogo pridržavanje Pravilnika o bezbednom izvodjenju planinarskih aktivnosti PSS: https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *